Spania

Spania

Spanias Turistkontor
 • Unike opplevelser

  Lyst til å oppleve noe som ingen andre i omgangskretsen har gjort før deg? I Spania kan du velge og vrake blant unike opplevelser som å følge i kamelia-blomstens fotspor i Galicia eller bli bedre kjent med det beste av Nord- og Sør-Spania ombord på noen av verdens mest luksuriøse turisttog. Eller hva med å nyte de helsebringende godene på termal- og kurbad, bli med til underjordiske grotter eller nyte arkitektoniske mesterverk som ramme for din neste ferie-selfie? Fiestas for enhver smak og spennende aktive ferier er det også flust av i Spania. Så, hva velger du?

 • Shopping

  Kjente klesmerker og internasjonalt anerkjente designere. Kreativ, moderne og luksuriøs mote til store internasjonale kjeder med siste nytt til avantgarde designere. Merkebutikkene glitrer om kapp, og med tanke på at du får refundert momsen er det nesten et røverkjøp. Finn din stil og nyt en dag med shopping i Spania i byer som Madrid, Barcelona, Córdoba, Granada, Salamanca og Zaragoza for å nevne noen. Her venter et uendelig antall butikker og handlesentre på deg, hvor du garantert vil gjøre noen kupp. Og takket være butikkenes lange åpningstider, rekker du mye på en dag, inkludert én eller flere stopp på en utendørscafe hvor du kan nyte noe godt i glasset mens du suger inn alt folkelivet i behagelig klima.

 • Turisttog

  Bli bedre kjent med Spania om bord på noen av verdens flotteste turisttog, som for eksempel det rullende 5-stjerners hotellet El Transcantábrico i Nord- Spania. Toget kan du kombinere med Pilegrimsleden til Santiago de Compostela og turisttoget i Sør- Spania Al Andalus. Om bord kan du nyte den perfekte kombinasjon av moderne fasiliteter med fordums prakt. Dette er muligens den mest behagelige måten å bli bedre kjent med det beste Nord-og Sør- Spania har å by på. Og kjøkkensjefen tryller frem de mest velsmakende retter på sitt togkjøkken, som er et femstjerners hotell verdig. Togbesetningen står også til din disposisjon 24 timer i døgnet, og tar deg med på ekskursjoner til verdensarvbyer, grotter, kulturskatter, hesteshow, olivenolje-, vin- og skinkesmaking. En spektakulær og original opplevelse for store og små.

 • Helse og velvære

  Takket være det store utvalget og den høye kvaliteten på mineralkildene, er solfylte Spania det optimale kurbadlandet i Europa. I dag blir den terapeutiske bruken av de mer enn 200 varme- og mineralkildene satt pris på av alle som benytter seg av disse naturlige helsebringende godene. Å besøke et kurbad er den beste terapien som finnes mot hverdagens mas og jag. Til og med de gamle romerne benyttet seg av de terapeutiske egenskapene til de varme kildene i Spania. Så hva med en tur innom Spanias eldste kurbad, Balneario de Mondariz i Galicia, som åpnet sine dører i 1873? I Spania kan du nyte den perfekte helseferie i kombinasjon med slottshotell, Michelinstjerne-restauranter, kulturarrangement og spennende landskap.

 • Cruise

  Spektakulære strender og majestetisk natur venter på deg fra nord til sør i Spania, inkludert øygruppene, så hva er vel bedre enn å ta turen hit med cruise? Da kan du nyte den perfekte kombinasjon av et par dager ved Middelhavet eller Atlanterhavskysten, i storbyer som Barcelona, Palma de Mallorca, Valencia, Málaga, Vigo eller Bilbao. Noen timer i hver by frister nok til gjentakelse, så benytt anledningen til å finne din favorittby for deretter å returnere en annen gang.

 • Innlandsstrender

  Når vi tenker på strender så assosierer vi dette vanligvis med kysten. Men selv om Spania er kjent for sine spektakulære strender som har blitt tildelt miljøsertifiseringen blått flagg, finner du flotte og ikke overfylte strender i innlandet hvor du kan nyte solen eller dykke i krystallklart vann. Vi kan kort nevne Costa Dulce i Extremadura som har fått tildelt utmerkelsen blått flagg og Madrid Río i den spanske hovedstaden. Lagunas de Ruidera i Castilla-La Mancha og Las Moreras-stranden i Valladolid kan også anbefales på det sterkeste.

 • Bystrender

  Storbyferie akkompagnert av sol og bad må være den perfekte ferie, og denne finner du i Spania. Vi kan nevne sjarmerende bystrender som La Concha i San Sebastian og Malvarossa i Valencia, hittil reiser du raskt og enkelt med offentlig transport. Da kan du nyte strandlivet og praktisere din favoritt vannsportaktivitet. Dagen kan avsluttes med shopping og besøk til et av de mange kulturtilbudene.

 • Byparker

  Spanias mange storbyer er også kjent for sine grønne lunger eller byparker, som Parque Güell i Barcelona, Retiro og den Botaniske hagen i Madrid og sist men ikke minst, María Luisa i Sevilla, en av Spanias mest magiske hager. Parkene byr på en opplevelse for alle sanser. I Spanias mange byparker arrangeres det alt fra kulturarrangement til musikkonserter under stjernehimmelen om sommeren.  Visste du forresten av noen av Spanias byparker er erklært Verdensarv av Unesco?

 • Matmarkeder

  Spania og mat er den perfekte kombinasjon. Og da er en tur innom de mange matmarkedene et must. Her kan du nyte de lekreste retter og god stemning, eller rett og slett spise deg lunsjmett på smaksprøver. Blant de mange matmarkedene kan vi nevnte Mercado de San Miguel i Madrid, Mercado de Santa Caterina i Barcelona, Mercado Lonja del Barranco i Sevilla og La Bretxa i San Sebastian. Her kan du nyte de lokale delikatessene som har blitt tildelt kvalitetsstemplet DO - Opphavsbetegnelse.  Tips til alle matinteresserte; Cáceres i Extremadura har blitt tildelt tittelen Spanias mathovedstad i 2015, og spennende matarrangement vil gå av stabelen her hele året.

 • Økoturisme

  Bli med på en spennende reise gjennom det varierte landskapet i Spania i regi av bedrifter som satser på bærekraftig turisme. Her kan du velge og vrake blant aktiviteter som kurs i organisk jordbruk, fotturer og tematurer med fokus på alt fra mat til sommerfugler. Visste du forresten at Spania er det landet i verden med nest flest Biosfærereservat i verden? Nyt en unik opplevelse i takt med naturen i naturparker som Cabácerno i Cantabria hvor du finner alt fra brunbjørn til Europas største bestand av elefanter. Naturparken  Doñana i Andalucia er kjent for sine flamingoer, spennende for store og små.

 • På vei mot stjernene

  Visste du at øya La Palma regnes som et av verdens beste steder for stjerneobservasjon? På observatoriet Roque de los Muchachos på La Palma som har et av verdens beste teleskop, kan du nyte synet av den spektakulære stjernehimmelen.  Her tilbys det et spennende tilbud både for store og små, og gjerne i kombinasjon med en aktiv ferie. Hva med en guidet fottur under stjernehimmelen?

 • Vinturisme

  Hva med å bli enda bedre kjent med Spania via én eller flere av de 17 offisielle vinrutene? Her er det noe for enhver smak, alt fra vingårder i klassisk eller moderne design til det mer avantgarde av internasjonalt anerkjente arkitekter. Og dersom du ønsker å komme vekk fra hverdagens stress og mas, kan du nyte roen blant vinrankene, lære mer om lokale tradisjoner og kunsthåndverksproduksjon samt besøke sjarmerende landsbyer og middelalderbyer. Og gå for all del ikke glipp av områdets matkultur akkompagnert av noe godt i glasset. Alt dette kan kombineres med en aktiv ferie, så her er det opp til deg om du ønsker å sykle eller ri på hest mellom vinrankene, dra fra bodega til bodega i Segway, dra på fottur eller juvvandring. Og for de mer eventyrlystne, anbefaler vi en tur i luftballong over vinområdene. Den beste avslutningen på dagen må være vinterapi med utsikt over vinrankene!