Bestill fly hos American Airlines med Travellink

Hvorfor bestille med Travellink?
Rimelige flyreiser med over 450 flyselskaper
Vi sammenligner priser for å finne den beste
Hos oss får du hele reisen på ett sted

Beste American Airlines flytilbud

Barcelona - San Francisco
Barcelona - San Francisco
retur fra 6 343kr
København - {var.secondDestinationCityName}
København - Newark - Nj
retur fra 3 631kr
København - Chicago
retur fra 3 769kr
Los Angeles - Newark - Nj
retur fra 1 562kr
London - Bridgetown
retur fra 26 137kr
Orlando - Los Angeles
retur fra 2 121kr

American Airlines

Om American Airlines

American Airlines ble grunnlagt i 1926, og er verdens største flyselskap. Det har sin hovedbase i Texas, USA og har en flåte som består av 959 fly som reiser til 350 destinasjoner i over 50 land. American Airlines har et datterselskap som flyr innenriks, kalt American Eagle. AA var et av selskapene som grunnla alliansen Oneworld, den tredje største flyalliansen i verden. AA har dermed partnerskap med selskaper som British Airways, Iberia, Finnair og Cathay Pacific.

American Airlines flyr svært mange innenriksflyvninger, som til New York, Miami og Los Angeles. I tillegg flyr de internasjonalt, til for eksempel Japan, Paris, Lisboa, og Chile. Du kan altså reise til en rekke destinasjoner med American Airlines og deres samarbeidspartnere. Selskapet har ti hovedflyplasser i USA, blant annet John F. Kennedy International Airport i New York, og Philadelphia International Airport.

Innsjekking på nett

Skal du reise med American Airlines fly kan du sjekke inn på nett. Innsjekking på nett åpner 24 timer før avreise, og stenger 90 minutter før avreise på internasjonale flyvninger, og 45 minutter før avreise på innenriksflyvninger. Du må ha passinformasjon og referansenummer når du sjekker inn på nett, og du kan velge å ha billetten din på mobil. Dette tillates på de fleste flyplasser.

Sjekker du inn på flyplassen, må du gjøre dette minst 45 minutter før avreise innenriks i USA og 60 minutter før avreise utenriks. Det er noen flyplasser som avviker fra dette. For eksempel i Milano må du være sjekket inn 90 minutter før avreise. Sjekker du inn på nett, kan du også velge sete og legge til bagasje.

Tillatt håndbagasje

Du kan ha med deg én håndbagasje som ikke er større enn 45 x 35 x 20 cm. I tillegg kan du ha med en liten veske. Reiser du med barn kan du ha med en babybag, og sete i tillegg. Musikkinstrumenter kan også tas med som håndbagasje. Håndbagasjen må passe i hyllen over deg.

Har du med håndbagasje som er for stor, må du sjekke inn bagasjen din og sende den. Da kan det påløpe en ekstra avgift. Avgiften du betaler avhenger av hvor du reiser til, og kan gjelde for både overvekt og for stor størrelse.

Innsjekket bagasje

De fleste reiser til og fra Europa tillater 1 kolli innsjekket bagasje gratis, mens til andre destinasjoner må du betale for hver innsjekket kolli. En rekke flyvninger tillater å sjekke inn så mange som 10 kolli bagasje per person, mot betaling. En kolli kan ha en dimensjon på 158 cm, og veie 23 kg. Dersom du reiser førsteklasse eller business, kan den veie 32 kg. Reiser du med barn kan du sende en barnevogn gratis. Innsjekket bagasje for barn kan også bestilles mot avgift.

Dersom du har for stor bagasje må du betale avgifter for dette. Hvor høy avgiften er, avhenger av hvor du reiser. Rullestoler sendes gratis i tillegg til din bagasje. Sportsutstyr kan sendes og gjelde som din innsjekkede bagasje. Du finner detaljert informasjon om dette på American Airlines’ nettsider.

Informasjon om flyselskap

  • Flyselskap: American Airlines
  • IATA-kode: AA
  • Stiftelsesår: 1926
  • Hovedbase: Forth Worth, Texas, USA
  • Nettside: aa.com

Finn billige American Airlines flybilletter hos Travellink, og reis med verdens største flyselskap!

Andre populære flyselskaper

Beste flyreiser på tilbud