Billige fly Storbritannia

Mange blander sammen Storbrittania og England, det er kanskje ikke så rart. England symboliserer mye av det som vi assosierer med alt det typisk britiske: fotball, parker, scones og te, puber, popmusikk og komikere m.m.

Storbrittania består av England, Skottland, Wales og Nord-Irland. Her finnes "hovedsteder" som London, Cardiff, Edinburgh og Belfast. Storbrittania kjennetegnes ikke bare av store byer, selv om det er høy befolkningstetthet. I Storbrittania finner du også små vakre byer og landlige slott der der virker som at tiden har stått stille siden glansdagene på 1700-1800 tallet. Etter økonomisk krise under 70- og 80-tallet gjennomsyres Storbrittania nå av fremgang og optimisme. Den økonomiske situasjonen er bedre enn på lenge. Nylig overtok en ny statsminister etter Tony Blair, hans navn er Gordon Brown.

Innbyggerne i Storbrittania er mangfoldige, dels lite krevende og vennlige , dels sarkastiske og ganske gammelmodige i sitt syn på barneoppdragelse og nasjonalisme. Men morsomme er de alltid. Et "please", "sorry" og "thanks" i hver og annenhver mening tilhører hverdagslivet. Som besøkende møtes du oftest med varme og godt humør.

En åpnere innstilling til det offentlige livet enn hva vi nordmenn er vant med er vanlig i Storbrittania. Man arbeider hardt og liker å sitte hjemme og kose seg foran tv'en. Men et besøk på den lokale puben etter jobb er allikevel en nødvendighet. Uten en "pint" i godt selskap er tross alt livet ikke mye verdt.