Billige fly Antarktis

Antarktis er det sydligste verdensdelet og det femte største verdensdelet i verden. Antarktis i seg selv utgjør ikke et eget land, men styres av antarktistraktaten fra 1959, der 45 land er representert (2007). Ettersom ingen eier området kreves det ikke visum for å gå i land.

98 prosent av Antarktis dekkes av innlandsis som er gjennomsnittlig 1,6 km tykk. Den store ismassen utgjør drøyt 90 prosent av all is på jorden, hvilket innebærer 70 prosent av alle ferskvannsresressurser. Dersom all is smeltet ville nivået i alle verdenshav stige med 61 meter!

Av naturlige årsaker savner området fast befolkning, men flere land og institutt har opprettet permanente forskningsstasjoner. Under sommermånedene er omtrent 5000 forskere utstasjonert og ca. 30 000 turister besøker området. Vinterhalvåret er umenneskelig kaldt og mørkt og antallet innbyggere synker til ca. 1 000.

Å reise til Antarktis krever en del planlegging og en relativt stor reisekasse, men gir deg et fantastisk reiseminne for livet! Forbindelsene er få, ofte utsolgt og med reiseperioden begrenset til November - Mars. Høysommer intreffer i Desember og Januar, hvilket anses være den beste perioden å besøke området. Pingvinene får unger, selene og hvalene er aktive og det er lyst så godt som døgnet rundt.

De flesta turister väljer att åka båt från Sydamerika, vilken är den närmaste världsdelen. Ett fåtal avgångar per år sker även från Sydafrika. Resan tar normalt mellan tio dagar och tre veckor. Den antarktiska halvön är mest populär, vanligtvis i samband med Sydgeorgien eller Falklandsöarna.

De fleste turister velger å reise med båt fra Sør-Amerika, hvilket er den nærmeste verdensdelen. Et fåtall avganger pr. År skjer fra Sør-Amerika. Reisen tar normalt mellom ti dager og tre uker. Den antarktiske halvøyen er mest populær, vanligvis i forbindelse med Sør-Georgia eller Falklandsøyene.

For deg som har begrenset tid finnes det mulighet for å velge sightseeingfly fra Australia. Setene på flyet er satt opp for å kunne rotere slik at passasjerene til en hver tid har den beste utsikten.

Unektelig en "kul" reise å ønske seg til 50-årsdagen! Pakk vinterjakken, kameraet og kikkerten og forbered deg på ditt livs eventyr!