Thailand

Thailand

Thailand er et fascinerende land som byr på alt fra buddhistiske templer, eksotiske dyr og vakre øyer til milelange strender. Landet har en fascinerende historie og en unik kultur, samtidig som hovedstaden Bangkok har alt man kan ønske seg av en storby.

Thailand betyr "de fries land" og har cirka 65 millioner innbyggere og i hovedstaden Bangkok bor det cirka ti millioner mennesker. Været i Thailand er generelt varmt og fuktig, et typisk tropisk klima. Tidsforskjellen mellom Norge og Thailand er seks timer i vinterhalvåret og fem timer i sommerhalvåret.

Thailenderne elsker mat og spiser gjerne mye og ofte, og ikke bare for å stille sulten og få i seg næring. Man småspiser gjerne i løpet av dagen og langt inn i de små timene. Restauranter, gateboder og barer er mer enn bare spisesteder, de er steder hvor mennesker kan møtes og nyte hverandres selskap samt spise god thaimat. Selv om thaimat har et rykte på seg for å være sterk, er maten bygd opp med en balanse mellom de ulike smakene surt, søtt, salt og bittert. Denne blandingen kombineres ofte i hver eneste matrett, samtidig som Thailenderne gjerne serverer mange matretter samtidig slik at disse smakskontrastene skal kunne spille på lag også på tvers av rettene.

Thailand er et shoppingparadis for turistene. Det finnes uendelig mange produkter å kjøpe i Thailand, både internasjonale merkevarer og håndlagede produkter. I Thailand kan du også finne alt fra thailandske antikviteter til klær, blomster, møbler, edelstener, skinnvarer og ulike tekstiler som f.eks. thaisilke. Nattmarkedene begynner vanligvis i skumringen og stenger rundt midnatt. Faste priser er normen i varehusene, men på mange andre steder er det vanlig å prute, spesielt på kveldsmarkedene og vanlige markeder. Generelt kan du få en sluttpris som ligger 10-40 prosent lavere enn den opprinnelige utgangsprisen, avhengig av dine kunnskaper og butikkinnehaverens humør. Men husk at thailendere verdsetter gode manerer og humoristisk sans. Med tålmodighet og et bredt smil vil du ikke bare få en bedre pris, du vil også kunne nyte shoppingopplevelsen.

Les mer om Thailand her: www.tourismthailand.org/no