Sveits

Sveits

 • Grand Train Tour of Switzerland

  – så mye mer enn bare en togreise!

  Grand Train Tour of Switzerland omfatter åtte ulike veier rundt om i hele Sveits med til sammen 1 200 imponerende kilometer som viser frem det beste av landet med hjelp av både tog- båt- og bussforbindelser.
  The Grand Train Tour kan begynne fra et hvilket som helst sted, og ingen retning er bedre enn en annen. Men Zürich - som er den største byen i Sveits og en flerkulturell metropol - er et bra utgangspunkt for reisen.
  På sporet i Sveits er så mye mer enn bare en togreise!

  Den som er glad i kanopadling, mountainbike, fjellvandring eller ridning bør bite seg merke i Interlaken, ettersom stedet er et ”Europas Mekka” for nettopp denne type aktiviteter. Men det finnes også andre steder som tilbyr et nærmest uendelig antall spennende aktiviteter rundt om i hele landet.

  Sveits tilbyr mange tusen måter å få adrenalinet til å pumpe på - eller ganske enkelt bare "å chille" – du velger akkurat det som passer deg best. Mangfoldet i Sveits er uendelig, landet passer utmerket uansett om du reiser med familien eller om du er på utkikk etter virkelig utfordrende aktiviteter. Off you go!

  Underveis i Grand Tour of Switzerland passerer du flerspråklige småsteder, vingårder, turkise alpesjøer, isbreer, majestetiske fjell, strender med palmer, dype grotter, blomsterenger … Ja, det høres ut som en klisjé, en tom frase eller et slitt uttrykk, men nesten uansett hvor du befinner deg i Sveits, er utsikten som et vakkert postkort!

  De sveitsiske panoramarutene slutter aldri å fascinere. Når du først har fått smaken på den vakre utsikten, er fristelsene nærmest uimotståelige.

  Sveits' egen ”Route 66” tilpasset tog - passerer dessuten tjueto sjarmerende byer som alle byr på sine beste insidertips, slik at du finner de skjulte kafeene, de romantiske restauranter og koselige kriker og kroker. Har du lyst til å utforske byene litt mer? Bruk et par dager på å oppdage den kulturelle og kulinariske scenen, eller det som akkurat nå er ”hipt og kult”.

  Enten du velger å reise hele ruten eller deler av den, garanterer vi at du vil få minner for livet.

  Noen sanger som inspirasjon foran din kommende Grand Tour i Sveits:

  Born to be wild - Steppenwolf
  Mustang Sally - Wilson Picket
  Ramblin’ Man - Allman Brothers Band
  On the road again - Willie Nelson
  Hot Blooded - Foreigner
  Radar love - Golden Earring
  Harley-Davidson - Brigitte Bardot

  Gute Reise - Bon Voyage - Buon Viaggio - Bun Viadi

 • Engelberg

  Det er tidlig morgen i Engelberg – paradiset for alle eventyrlystne. Solens første stråler varmer sakte, men sikkert opp brosteinsgatene og de store blomsterkledde skråningene ved foten av Alpene. I byens hovedgate kan du blant annet se morgenfriske fiskere og folk som går og sykler på vei mot dagens første eventyr. Adrenalinfremkallende aktiviteter er det som først og fremst gjør Engelberg verdt å besøke. Den livlige lille byen i Alpene byr på et bredt utvalg av fritidsaktiviteter som er perfekte for familier, nybegynnere, amatører og proffer.

  Tenk deg å suse nedover fjellet gjennom tolv svimlende svinger på et lynraskt akebrett. De som liker fart og spenning må for all del ikke gå glipp av akebanen på Risiti, som ligger på 1600 meters høyde. Med vinden i håret opplever du Alpene på sitt beste – når sommeren er på sitt aller grønneste. Hvis du heller trekkes mot vannet, kan du utforske innsjøen Trübsee på kajakk. Når padleåren kløyver det speilblanke, grønne isbrevannet, kan du ikke gjøre annet enn å nyte naturen og den stille, friske luften. Rund av opplevelsen med å grille til lyden av kubjeller fra skråningene oppunder Alpene for å gjøre dagen komplett.

  Etter en aktiv dag kan det vel knapt finnes noe mer avslappende enn et mysebad ved foten av isbreen Titlis. Utsikten er helt magisk, som alltid i Engelberg om sommeren, med vakre grønne åser og snøkledde alpetopper i bakgrunnen. Så stille og rolig, men likevel bare en halvtime fra storbyen Luzern.

  Bestill fly til Engelberg » Bestill fly og hotell til Engelberg »

 • Engadin St. Moritz

  Strekk hånden i været og opplev følelsen av å nesten kunne ta på himmelen. Midt i en majestetisk dal på 1800 meters høyde ligger Engadin-dalen – et sted hvor alpefjell møter middelhavsklima. Midt i dalen renner elven som speiler fjellene i det krystallklare, blå vannet.

  Det er kanskje ingen stor overraskelse at noen av verdens største forfattere og poeter i mange år har reist til Engadin-dalen for å få inspirasjon.

  I Engadin-dalen ligger et av verdens mest kjente skisteder, St. Moritz, men dalen er også full av sjarmerende landsbyer som er fantastiske alternativer til det berømte jetset-paradiset.

  I Engadin St.Moritz ligger Swiss National Park, en av Europas første nasjonalparker, som sveitserne anså som verneverdig allerede for mer enn 100 år siden. Og godt er det, for i dag yrer området av liv både når det gjelder planter, dyr og mennesker. Her kan du se hvordan naturen har utviklet seg uten menneskelig påvirkning.

  I Engadin St. Moritz møtes forskjellige kulturer og språk, og likevel utgjør de 13 landsbyene en sammensveiset region som utfyller hverandre perfekt. Her snakkes retroromansk, med innslag av både italiensk, tysk og engelsk. Hele området preges av den lange historien, noe som ikke minst gjenspeiles i antallet aktiviteter regionen har å by på.

  I Engadin St. Moritz arrangeres det årlig en jazzfestival, veteranbiltreff, sykkelmaraton, samt kunstutstillinger og det fantastiske veddeløpet White Turf, hvor hestene konkurrer på den frosne innsjøen i St. Moritz. Dette er bare noen av de mange aktivitetene som finner sted i Engadin-regionen. 11. juli går den svenske konkurransen Engadin Swimrun av stabelen for andre gang – den første Swimrun-konkurransen som arrangeres utenfor Sveriges grenser. Konkurransen foregår både på land og i vann, og deltakerne må løpe nesten 50 km i svært høy høyde og svømme 5–6 km i åpent vann.

  Hvis du foretrekker å utforske vannet uten å bli våt, anbefaler vi at du tar deg en runde på den høyest beliggende naturlige innsjøen i Alpene, Sils. Fra båten som skvulper rundt på 1800 meters høyde, kan du nyte roen og samtidig oppdage steder du aldri kan nå til fots.

  I Engadin ønskes du velkommen til det beste Sveits har å by på. Allegra!

  Bestill flybilletter til Engadin St. Moritz » Bestill flybilletter og hotell til Engadin St. Moritz »

 • Interlaken

  Interlaken er stedet for alle eventyr som slutter på -ing. Hva med kanopadling, mountainbiking, fjellvandring, riding eller el-sykling? Det unike med nettopp Interlaken, bortsett fra det enorme tilbudet av aktiviteter, er at byen ligger midt mellom alpeinnsjøene Thun og Brienz. Det er dette som har gitt byen sitt navn, som betyr "mellom innsjøene".

  Fra Interlaken har du full utsikt over Jungfraujoch, Eiger og Mönch – de tre fjelltoppene som til sammen utgjør høyfjellsområdet Berner Oberland. Her kan du oppleve følelsen av å bokstavelig talt ha verden for dine føtter! Fra Interlaken kan du nemlig hoppe på panoramatoget, som sakte snirkler seg oppover mot verdens høyeste togstasjon, Jungfraujoch, et sted som ligger 3545 meter over havet og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Når du likevel er der, kan du benytte sjansen til å bestige din første fjelltopp på over 4000 meter. Det er umulig å være uberørt av følelsen man får på toppen. Det er ikke uten grunn at Jungfraujoch kalles "the Top of Europe".

  Hvis du heller vil utforske området fra sykkelsetet, bør du benytte muligheten i sommer, ettersom Temaresor arrangerer el-sykkelreiser til nettopp Interlaken. El-syklene holder høy kvalitet, på linje med alt annet i Sveits. Du slipper riktig nok ikke å tråkke selv. En elektrisk hjelpemotor hjelper deg opp de tyngste bakkene, men dette er ikke en moped, så du må ta i litt selv også. De arrangerte sykkelturene passerer mektige fossefall, glitrende isbresjøer, droppsteinsgrotter og flere vin- og osteprodusenter. Ruten avsluttes med en taubanetur opp til Harder Klum og Mürren – utsiktsplasser som garantert byr på store opplevelser.

  Interlaken byr på fantastisk natur og eventyr i verdensklasse. Etter en dag full av aktiviteter sovner du godt i en kvalitetsseng, og du har garantert en snøkledd alpetopp utenfor hotellvinduet.

  Det beste er at de magiske omgivelsene, som er som hentet rett ut av "Sound of Music", fortsatt er der morgenen etter.

  Bestill fly til Interlaken » Bestill fly og hotell til Interlaken »

 • Luzern

  Luzern er porten til det sentrale Sveits, og ligger idyllisk til ved innsjøen med samme navn, omgitt av et imponerende fjellandskap.

  Her går tradisjon hånd i hånd med innovativ design. Det futuristiske Kultur- og møtesentret, KKL, er designet av den ledende franske arkitekten Jean Nouvel, og er et av de arkitektoniske høydepunktene i byen. En annen mer tradisjonell juvel, er den kjente broen Kapellbrücke. Broen knytter sammen den gamle og den nye bydelen, som ligger på hver sin side av elven Reuss. Kapellbrücke er verdens eldste overbygde trebro, og strekker seg helt tilbake til 1332. I dag er den en av byens landemerker.

  Luzern er kanskje en liten by, men kulturelt sett fungerer den som sentrum for hele Sveits.

  Når det gjelder shopping, har byen et rikt utvalg av motebutikker. Enkelte er fulle av internasjonale luksusmerker, mens andre fokuserer på mindre kjente, nøye utvalgte sveitsiske og internasjonale designere.

  Nattelivet i Luzern er kjent over hele landet. Utallige barer og nattklubber, som ofte ligger høyt over byens hustak, byr på et attraktivt natteliv med fester og konserter langt ut i de små timer.

  Vi anbefaler også å ta en tur på innsjøen i en dampbåt, gjerne kombinert med en tur i en av taubanene opp på fjell som Pilatus, Stanserhorn eller Rigi. Derfra kan du nyte en utsikt du sent vil glemme.

  Bestill fly til Luzern » Bestill fly og hotell til Luzern »

 • Valais

  Med sitt unike og varierende landskap er Valais en region som er full av kontraster, med majestetiske alpetopper, fascinerende isbreer, fargerike vingårder og dype daler.

  Selv om regionen bare er 15 mil lang, har den nærmere 50 fjelltopper på over 4000 meter. Blant de kjente skistedene kan Zermatt, Crans-Montana og Saas-Fee nevnes, og nedenfor kan du lese mer om to andre kjente byer.

  MTB i Verbier

  Benytt sjansen til å få en skikkelig opplevelse og oppdag Verbier via paragliding! Ovenfra ser du sykkelstier, turstier, klatrevegger og fiskevann. Hvis du heller vil utforske området med beina godt plantet på bakken, kan du prøve Verbiers eksklusive golfbaner eller ta turen til den verdensberømte internasjonale musikkfestivalen i månedsskiftet juli/august.

  Hvis du liker å sykle, foreslår vi at du begynner en tidlig morgen med en frokost bestående av lokale spesialiteter som forskjellige oster, salami, surdeigsbrød, marmelader, melk, juice, smør og frukt. Alle matvarene er produsert lokalt. Smaksløkene kommer til å slå kollbøtte og juble bare ved synet av maten.

  Etter en frokost i verdensklasse, kan du forsette langs sildrende bekker, gjennom hager hvor kyr beiter, inn i tett, gammel barskog og over åpne vidder med fargerike blomster langs siden av sykkelstiene. Her og der kan du finne markjordbær som frister til å ta pause. Varmen holder et fast grep om hele Sveits, også på høyder over 3000 meter.

  Når dagen går mot slutten, kan du unne deg et bad i hotellets jacuzzi mens den glødende kveldsolen legger seg som et teppe over alpetoppene.

  Vin, sykling og spaserturer i Sierre Anniviers!

  Her finnes en av Europas fineste sykkelparker, et stort og velholdt anlegg som imponerer enhver downhill-entusiast.

  Fra St-Luc tar du toget opp til Chandolin, hvor en intens og svært bratt sykkeltur over hopp, stokk og stein venter på deg. Sett deg på sykkelen og hold konsentrasjonen på vei nedover. Selv om det første du tenker om sykkelparken i St-Luc, kanskje er "ekstremsport", inneholder parken noe for alle, og hvem som helst med kondisjon og eventyrlyst kan mestre sykkelparken uten problem.

  Etter en ettermiddag på sykkelsetet, begir man seg mot Sierre Anniviers, hvor vin- og fruktavlingene brer seg som et teppe langs foten av fjellene. De mange soldagene i området gir utmerkede forutsetninger for smaksrike frukter og viner. Hvorfor ikke legge overnattingen til et gammelt slott omgitt av vakre vingårder? Kvelden byr på førsteklasses vinsmaking fra gårdens egne druer. På grunn av solforholdene og det gode jordsmonnet er området best egnet for hvite viner, noe som gjenspeiles i den fruktige smaken. Til vinen bestiller man selvsagt en Raclette – Valais' signaturrett. Retten består av smeltet, vellagret ost som blant annet serveres med mandelpoteter, kjøtt og sylteagurk. Etter en dags sykling etterfulgt av vinsmaking og god mat, sovner man godt med vinmarkene rett utenfor slottsvinduet.

  Bestill fly til Valais » Bestill fly og hotell til Valais »