Kenya

Kenya

Ingen andre land på jorden kan tilby besøkende så mye å se og gjøre. Innenfor Kenyas grenser finner du savanner, tidløse kulturer som er uberørt av den nye verden. Fantastiske strender og korallrev, regnskoger, mektige snødekte fjelltopper og uendelige muligheter for eventyr, oppdagelser, avslapping og mye mer enn du noensinne kunne forvente deg.
Kenya ligger like ved ekvator på østkysten av Afrika. Kenya er et middels stort land i Afrika, og dekker en flate på ca 586.000 kvadratmeter, hvorav 10.700 kvadratmeter består av vann, i store deler innsjøene Victoria og Turkana. Klimaet er varmt og fuktig langs kysten, svalt og fuktig i de sentrale høyereliggende delene av landet, og varmt og tørt i nord og øst. Over store deler av landet er nedbørsmengden meget sesongbetont, selv om mønsteret, tidspunktet og omfatningen varierer fra sted til sted, og fra år til år. Nedbørsmengden har sine topper i november og april.

Reise rundt i Kenya

Kenya har et omfattende innenriksnettverk for reiser med mange alternativer som passer alle reisendes behov. Enten du er ute etter hastighet, komfort eller sightseeing så finner du alltid noe som passer deg når du reiser rundt i Kenya. Les mer her »

Kenya Safari Styles - opplev en annerledes safari hver dag

Kenya tilbyr besøkende et enestående utvalg av alternativer. Det utrolige mangfoldet av landskap, kulturer og dyr innebærer et uendelig antall muligheter. I kenya er det enkelt å planlegge og forberede en safari som er like individuell som du er, og som passer dine behov og interesser. Dersom du planlegger en reise til Kenya anbefaler vi at du ser på informasjonen du finner på www.magicalkenya.com for å utforske Kenya før du reiser, og før du bestemmer hvor du skal reise slik at du finner det perfekte stedet for deg.
Les mer på Magical Kenya om alle typer av safari som tilbys »

Sol og strand
 • Mombasas sydkyst - Kysten sør for Mombasa er et tropisk paradis med hvite sandstrender der det turkise vannet i Det Indiske havet møter det vakre korallrevet.
  Les mer om Mombasa herr »
 • Malindi och Watamu - Den lille byen Malindi er sentrum for idylliske tropiske strender som tilbyr besøkende et bredt utvalg av feriesteder i verdensklasse. Lengre sør finner du den søvnige byen Watamu, som ligger ved langstrakte hvite strender.Les mer om Malindi og Watamu her »
 • Mombasas nordkyst - Kysten nord for Mombasa er en verden av spennende historie og vakker natur. Kysten har urørte palmetrær og strender, med et rolig innbydende vann fra Det Indiske hav. Les mer om Mombasas nordkyst her »
 • Øya Lamu - Lamu er et unikt sted. En fredfull tropisk øy der livet leves med en egen avslappet rytme. Lamu har en mystisk historie som gjenspeiles i middelalderbyen Stone Tone. Les mer om Lamu her »
Nasjonalparker
 • Maasai Mara - Sydvestre Kenya er selve hjertet av Maasai Mara reservatet som anses være Afrikas største viltreservat. Les mer om Maasai Mara her »
 • Amboseli - Amboseli er kjent for sine elefantflokker og store hjorter. Amboseli er gigantenes land! Les mer om Amboseli her »
 • Tsavo øst og vest - De store slettene av Tsavo krysses av Nairobi-Mombasa jernbanen. Denne historiske jernbanelinjen var åstedet for en av Afrikas største eventyrfortellinger og legenden om Maneater av Tsavo. Les mer om Tsavo her »
 • Laikipia - Denne spektakulære regionen betraktes som porten til Kenyas nordlige villmark. Kaikipias er sparsomt befolket, og mye av Laikipias land er dekket av privateide gårder.
  Les mer om Laikipia her »
 • Samburu, Shaba & Buffalo Springs - Hele regionen av Samburu er et fantastisk vakkert sted. Et sted der synet av en dyp rød solnedgang gir den perfekte avslutning på en dag med safari. Les mer om Sambururegionen her »Følg Magical Kenya på