Aruba

Aruba

Bonbini! Velkommen!
Vi forsikrer deg : ingen andre steder kommer du til å føle deg så velkommen som på Aruba. Så snart flyet har landet er det som å gå inn i en drøm. Den varme solen, det strålende blå havet, de hvite strendene kombinert med vakre, vennlige mennesker og avslappet stemning gjør at du umiddelbart får feriefølelsen. Aruba er et fantastisk reisemål for alle, året rundt. Enten du planlegger en aktiv ferie med hele familien, en romantisk bryllupsreise, en forretningsreise eller "bare" en uke borte fra alle bekymringer. Aruba lar deg oppdage at det finnes utallige muligheter, men ingen plikter.

Kom, nyt og oppdag vår øy. Vi gleder oss til ditt besøk!

Visste du at?

  • 1. 28º grader 365 dager i året
  • 2. Konstant havbris
  • 3. Stemt fram til en av verdens ti vakreste strender
  • 4. Rent drikkevann i springen

Beliggenhet og størrelse
Aruba ligger sør i Karibien, 2 mil fra Venezuelas kyst. Øya er 3 mil lang og mindre enn 1 mil bred på det bredeste stedet. Det totale arealet er i nærheten av 180 km².

Strender
Arubas strender er blant de beste i verden - og ikke uten grunn! Hvite som snø, omkranset av azurblått, krystallklart vann. Du vil selv merke hvor avslappende det er å se ut mot horisonten, kjenne solen mot huden, høre havets lyder og kjenne sanden mellom tærne.

Hotell
Du kommer jo til Aruba blant annet for det fantastiske været og planlegger vel ikke å bli på hotellrommet hele dagen. Men det betyder ikke at det ikke er viktig hvordan du bor. Tvert imot - etter en dags nytelse må du også kunne sove godt. Søk hotell på Aruba her »

Befolkning
Arruba har omtrent 100.000 innbyggere. De fleste har både caiquetioindiansk, afrikansk og europeisk blod. Levestandarden er høy og økonomisk sterk. Dette sammen med det fantastiske klimaet har lokket mennesker fra hele verden! Befolkningen er i så måte meget internasjonal. Alle nasjonaliteter har dog som største felles nevner sin gjestfrihet og følelse for det gode liv!

Tidsforskjell
På Aruba er det alltid sommer, og det finnes ingen anledning til å bytte til vintertid. Derfor er tidsforskjellen sammenlignet med Norge på minus 5 timer (når vi har vintertid) eller 6 timer (når vi har sommertid).

Økonomi
På Aruba er valutaen arubansk florin. Det finnes mynt i valørene 5, 10, 25 og 50 cent, samt 1 og 5 floriner. "Yotin" kalles 50-centmynten som er spesiell ved at den er kvadratisk i motsetning til alle runde mynter. Florinens kurs går opp mot US Dollar. Du kan også betale med Amerikanske dollar over alt, og på mange steder godtar de også Euro. Alle banker tilbyr vekslingsservice. Bankenes åpningstider er: mandag-fredag fra 08:00 til 16:00. CBM-banken på flyplassen har åpent alle dager fra 08:00-16:00, bortsett fra på offisielle helligdager.


Bli inspirert av Aruba!