Sveits

Grand Train Tour of Switzerlandså mye mer enn bare en togreise!

Grand Train Tour of Switzerland omfatter åtte ulike veier rundt om i hele Sveits med til sammen 1 200 imponerende kilometer som viser frem det beste av landet med hjelp av både tog- båt- og bussforbindelser.
The Grand Train Tour kan begynne fra et hvilket som helst sted, og ingen retning er bedre enn en annen. Men Zürich - som er den største byen i Sveits og en flerkulturell metropol - er et bra utgangspunkt for reisen.
På sporet i Sveits er så mye mer enn bare en togreise!

Den som er glad i kanopadling, mountainbike, fjellvandring eller ridning bør bite seg merke i Interlaken, ettersom stedet er et ”Europas Mekka” for nettopp denne type aktiviteter. Men det finnes også andre steder som tilbyr et nærmest uendelig antall spennende aktiviteter rundt om i hele landet.

Sveits tilbyr mange tusen måter å få adrenalinet til å pumpe på - eller ganske enkelt bare "å chille" – du velger akkurat det som passer deg best. Mangfoldet i Sveits er uendelig, landet passer utmerket uansett om du reiser med familien eller om du er på utkikk etter virkelig utfordrende aktiviteter. Off you go!

Underveis i Grand Tour of Switzerland passerer du flerspråklige småsteder, vingårder, turkise alpesjøer, isbreer, majestetiske fjell, strender med palmer, dype grotter, blomsterenger … Ja, det høres ut som en klisjé, en tom frase eller et slitt uttrykk, men nesten uansett hvor du befinner deg i Sveits, er utsikten som et vakkert postkort!

De sveitsiske panoramarutene slutter aldri å fascinere. Når du først har fått smaken på den vakre utsikten, er fristelsene nærmest uimotståelige.

Sveits' egen ”Route 66” tilpasset tog - passerer dessuten tjueto sjarmerende byer som alle byr på sine beste insidertips, slik at du finner de skjulte kafeene, de romantiske restauranter og koselige kriker og kroker. Har du lyst til å utforske byene litt mer? Bruk et par dager på å oppdage den kulturelle og kulinariske scenen, eller det som akkurat nå er ”hipt og kult”.

Enten du velger å reise hele ruten eller deler av den, garanterer vi at du vil få minner for livet.

Noen sanger som inspirasjon foran din kommende Grand Tour i Sveits:

Born to be wild - Steppenwolf
Mustang Sally - Wilson Picket
Ramblin’ Man - Allman Brothers Band
On the road again - Willie Nelson
Hot Blooded - Foreigner
Radar love - Golden Earring
Harley-Davidson - Brigitte Bardot

Gute Reise - Bon Voyage - Buon Viaggio - Bun Viadi

 • Engelberg

  Det er tidlig morgen i Engelberg, paradiset for alle eventyrlystne. Dagens første solstråler varmer sakte, men sikkert opp de steinbelagte gatene og de store blomsterkledde bakkene ved foten av alpefjellene. Hovedgaten i byen er fylt med morgenopplagte turgåere, syklister og fiskere på vei ut til dagens første eventyr. Adrenalin-fylte aktiviteter er nemlig det som gjør Engelberg verdt å besøke. Den travle lille alpelandsbyen tilbyr et bredt utvalg av fritidsaktiviteter som er ideelle for familier, nybegynnere, amatører og profesjonelle.

  Forestill deg å suse nedover fjellet gjennom tolv svimlende kurver i fartsfylt aking. De som er glad i fart og spenning bør ikke gå glipp akebakken i Risti, som har en høydeforskjell på hele 1 600 meter. Mens du kjenner vinden i håret, er du omgitt av Alpene på sitt beste - midt i den frodige høysommeren. Hvis du heller foretrekker vannaktiviteter, kan du utforske innsjøen Trübsee i kajakk. Når padleåren skjærer seg ned i det speilblanke brevannet, kan du ikke annet enn å la den rolige naturen og den friske luften synke inn. Avslutt opplevelsen med grilling til lyden av kubjeller fra blomsterengene, og dagen er komplett.

  Etter en aktiv dag kan det neppe være noe mer avslappende enn en tur i badestampen ved foten av isbreen Titlis. Utsikten er, som alltid i Engelberg om sommeren, storslagen med grønne enger og snødekte alpintopper. Så rolig og stille, men likevel med Luzerns storbypuls bare en halv time unna.

  Bestill fly til Engelberg » Bestill fly + hotell til Engelberg »

 • Engadin St. Moritz

  Strekk ut hånden og opplev følelsen av nesten å kjenne på himmelen med fingertuppene. Midt i et majestetisk dalføre på 1800 meters høyde ligger Engadin-dalen, stedet som blander alpetopper med sydhavsklima. Midt i dalen slynger elven Inn seg og speiler fjellene i sitt klare, blå vann.

  Kanskje er det ingen overraskelse at noen av verdens fremste forfattere og diktere har reist til Engadin-dalen for å finne inspirasjon.

  I Engadindalen ligger en av verdens mest kjente skisportssteder, St. Moritz, men i dalen ligger en perlerad av sjarmerende landsbyer som er flotte alternativer til jetsetternes paradis.

  I Engadin St.Moritz ligger Swiss National Park, en av Europas første nasjonalparker, som sveitserne for over hundre år siden bestemte at skulle bevares. Og bra er det, for i dag yrer det av liv her for planter, dyr og mennesker. Her kan du oppleve på nært hold hvordan naturen på egen hånd har utviklet seg uten menneskelig innblanding.

  I Engadin St. Moritz møtes ulike kulturer og språk, men likevel danner de 13 stedene en godt sammensveiset region og utfyller hverandre perfekt. Her snakkes retoromansk med innslag av både italiensk, tysk og engelsk. Hele regionen er preget av sin lange historie, noe som er spesielt merkbart i antall aktiviteter som regionen tilbyr.

  I Engadin St. Moritz arrangeres hvert år en jazzfestival, et historisk biltreff, sykkelmaraton, kunstutstilling og det helt utrolige White Turf, der hestene konkurrerer på den islagte innsjøen i St. Moritz. Bare for å nevne noen av aktivitetene som karakteriserer Engadinregionen. Den 11. juli, og for andre år på rad, arrangeres den svenske konkurransen Engadin Swimrun, som var verdens første Swimrun utenfor Sverige. En konkurranse der grensen mellom land og vann er utryddet, og deltakerne i en utrolig høyde løper nesten 50 km og svømmer 5-6 km i åpent vann.

  Vil du heller oppdage vannet uten å bli våt, anbefaler vi en tur til Alpenes høyest beliggende naturlige innsjø, Sils. Fra båten som duver rundt på 1800 meters høyde kan du nyte stillheten og oppdage steder du aldri ville kunne nå til fots.

  I Engadin blir du ønsket velkommen inn den Sveitsiske finstua. Allegra!

  Bestill fly til Engadin St. Moritz » Bestill fly + hotell til Engadin St. Moritz »

 • Interlaken

  Interlaken er stedet for ethvert eventyr som slutter på -ing. Hva med kanopadling, mountainbiking, fjellvandring, ridning, eller elsykling? Det unike med nettopp Interlaken, i tillegg til det store tilbudet av aktiviteter, er beliggenheten mellom alpesjøene Thun og Brienz. Det er denne beliggenheten som har gitt byen dens navn, som betyr ”mellom sjøene”.

  Fra Interlaken har du full oversikt over Jungfraujoch, Eiger og Mönch, de tre fjelltoppene som utgjør høylandsområdet Berner Oberland. Her kan du oppleve følelsen av bokstavelig talt å ha verden for dine føtter! Fra Interlaken kan du nemlig hoppe på panoramatoget, som langsomt tøffer opp til verdens høyest beliggende togstasjon, Jungfraujoch, som ligger 3 545 meter over havet og som står på UNESCOs liste over verdensarv. Når du først er her, bør du benytte anledningen til å bestige din første 4000-meters fjelltopp. Den følelsen du får når du kommer opp til toppen, kan ikke unngå å gjøre inntrykk på deg. Det er ikke for ingenting at Jungfraujoch blir kalt ”The Top of Europe”.

  Vil du heller å oppdage området fra sykkelsetet, bør du benytte anledningen denne sommeren, da arrangerer Temaresor elsykkelturer til nettopp Interlaken. I likhet med alt annet i Sveits, er elsyklene av høy kvalitet. Du slipper imidlertid ikke å tråkke selv - en elektrisk hjelpemotor hjelper deg i de verste bakkene, men det er ingen moped, du må jobbe litt selv også. De arrangerte sykkelturene passerer storslagne fosser, glitrende bresjøer, dryppsteinsgrotter og vin- og osteprodusenter. Ruten avsluttes med en taubanetur opp til Harder Klum og Mürren, utsiktssteder som garantert vil gi deg aha-opplevelser.

  Interlaken blander fantastisk natur med eventyr i verdensklasse. Etter en fullspekket dag med aktiviteter, sovner du godt i en deilig kvalitetsseng med en snødekt alpetopp utenfor hotellvinduet.

  Det beste er at det magiske landskapet som er som hentet ut av ”Sound of Music”, fortsatt er der neste morgen.

  Bestill fly til Interlaken » Bestill fly + hotell til Interlaken »

 • Valais

  I hjertet av alpene ligger regionen som overgår alle dine fantasier. Valais tilbyr turstier langs klukkende fjellbekker, buktende sykkelstier, glitrende isbreer og uforklarlig speilblanke innsjøer. Rhônedalen som dominerer Valais har 300 soldager i året, noe som gjør at du både sommer som vinter kan være sikker på at Valais viser seg fra sin beste side. I 2015 feirer Valais dessuten 200 år som medlem av den Sveitsiske konføderasjonen. Det betyr fest utenom det vanlige, fordi innbyggerne i Valais feirer på den eneste måten de kjenner til - stolt, lidenskapelig og fullt av liv.

  Champéry - Portes du Soleil
  Midt mellom Genèvesjøen og fjelltoppene i Dents-du-Midis er du omgitt av eventyr og rekreasjon så langt øyet kan nå. Liker du sport og friluftsliv, vil du elske de ideelle forholdne i Champéry, med sine uendelige muligheter for adrenalinkikk for både kropp og sjel. Her arrangeres bl.a. Europas største mountainbike-event i slutten av juni.

  Nendaz
  Gå ikke glipp av et eneste minutt med solskinn. Fang dagens første solstråler på toppen av Mont-Fort, og se sola gå ned fra Plan du Fou. For den treningslystne tilbyr Nendaz en Fitness Camp med aktiviteter for alle ulike treningsnivåer. Uansett hva du velger å gjøre, bør du kombinere det med områdets typiske matretter. En fornøyelse for både øyet og ganen.

  Sierre-Anniviers
  La sola ønske deg velkommen til hovedstaden for sveitsisk vin. Her bys du på kulinariske opplevelser til smaken av solmodne druer fra Sveits' største vinregion. Når du synes at du har smakt nok av drikkene og du begynner å bli rastløs, kan du jo prøve en av stedets aktiviteter, som f.eks. en forfriskende vandretur, eller hva med å leie en moped?
  Et steinkast unna ligger Leukerbad som er Alpenes største spasted. Her passerer daglig 3,9 millioner liter naturlig, boblende, varmt vann gjennom stedets bassenger, som er åpne 365 dager om året!

  Verbier
  Ta sjansen på en opplevelse som virkelig er i høyden og oppdag Verbier med paragliding! Ovenfra vil du se sykkelstier, vandreruter, klatrevegger og fiskevann. Vil du heller utforske området med bakkekontakt, kan du teste Verbiers flotte golfbaner eller besøke den verdensberømte internasjonale musikkfestivalen i månedsskiftet juli/august.
  Verbier oppfyller alle dine ønsker.

  Zermatt
  Slapp av og nyt lyden av… ingenting. I den bilfrie alpebyen Zermatt kan du samle energi med avslappende spaserturer langs stille grønne bresjøer eller du kan klatre ved foten av verdens mest fotograferte fjelltopp, Matterhorn. Liker du å stå på ski, kan du svinge deg nedover i skibakken under sommerlige solstråler bare iført bikini. Her ligger nemlig verdens høyest beliggende skisportssted som er åpent året rundt.

  Bestill fly til Valais » Bestill fly + hotell til Valais »