Portugal

Portugal

En reise til hjertet av Portugal
Portugal er et lite område med stor variasjon av landskap. Her finnes det en mengde måter å tilbringe sine feriedager i solen. Besøk kulturelle og historiske steder, ta båten eller bilen for å utforske deler av Porto, Lisboa eller Estoril, en av mange historiske steder i sentrale Portugal...

Lissabon
Lisboa, en personlig opplevelse
Det å lære å kjenne Lisboa innebærer å gå inn i en verden av endeløse muligheter. Regionen i Lisboa tilbyr alltid noe spesielt for de som besøker og oppdager byen. Selv om du har lest mange reiseguider om byen kommer du først til å oppdage ditt eget Lisboa etter ankomsten. Byen har så mye å by på; tradisjon, romantikk, kultur, underholdning, det moderne livet, spenning, farge, mat, historie, natur og mye, mye mer. I brosjyren tilbyr vi deg noen tips til din reise til Lisboa. Byen venter på deg, og husk vårt løfte: Lisboa er en opplevelse som aldri gjentar seg selv og stadig fornyes.

Algarve
Velkommen til Algarve, en region der det alltid finnes noe nytt å se og oppdage
En region som er kjent internasjonalt for sitt behagelige klima, med klipper som er skapt av havet, og lange gyldne sandstrender, fjellkjeder og fantastiske landskap. Nyt synet av de fargeglade fiskebåtene, lukten av havet og varme netter fylt med glitter og glamour. På vårparten kler Algarve seg i hvitt på grunn av de blomstrende mandeltrærne. Gastronomien er fylt av fantastiske retter fra havet, for eksemple de smakfulle Algarvesardinene og skalldyrene. De tradisjonelle søtsakene som er laget av mandler og tørket frukt bør også prøves. Keramikk, vevde kurver og juteprodukter er noen av håndtverkernes kunster som utmerker seg på grunn av den presisjon og teknikk som blir benyttet.

I tillegg til å være en hyggelig og avslappende destinasjon er Algarve det perfekte reisemål for å delta i utenhussport året rundt. Akkurat nå kan regionen tilby et stort utvalg av idrettsarenaer som er klare for å ta i mot både amatører og profesjonelle. Golfbanene i Agarve er verdensberømte for sin kvalitet. En ferie i Algarve, et gedigent turiststed er alltid en fornøyelse. Algarve er et land av sjarm og kontraster som ønsker deg velkommen med tradisjoner, legender og historier. Delta i den portugisiske historien med sine vakre slott og borger, minner som alltid vil være tilgjengelige for utenlandske besøkende og lokalbefolkningen.

I tillegg til alt dette så møtes man av en vennlighet i befolkningen som vil gjøre ditt besøk til Algarve uforglemmelig; for Algarve er det perfekte stedet å dra på ferie året rundt!

Azorerna
Azorene, ni øyer av aktivitet
Azorene ligger midt i Atlanterhavet og er kjent for sitt fantastiske landskap, genuine kultur og unike aura, egenskaper som skillre øyene fra mengden. Dersom du liker aktiv ferie så finner du alt du behøver på Azorene. Du kan prøve deg på seiling, dykking, surfing, hval- og delfinsafari eller prøve deg på havfiske. Enten det er en frisk fottur gjennom de vakre blomstrende åsene eller du vil prøve ferdighetene på golf- og tennisbanen så finner du alt du søker på Azorenes ni øyer. Azorene er et paradis for naturelskere med sine blå sjøer, blendende utsikt over havet og grønt landskap. Azorene er også hjemmet til en autentisk arv. 1500-tallsbyen Agra do Herosimo som ligger på øya Terceira var den første byen som ble bygget i Atlanterhavet, og fikk nylig en velfortjent plass på UNESCOS verdensarv liste. UNESCO har også merket seg de kulturelle landskap av vinranker på øya Pico, som ligger på et område dekket av gammel lava.

Matelskere vil sette pris på den tradisjonelle maten fra Azorene. Lokal frukt er blant annet Ananas og tropiske pasjonsfrukter, mens te blir dyrket på øya Sao Miguel. Folket på Azorene er dypt religiøse, og deres tro uttrykkes i populære festivaler som gir gamle tradisjoner oppmerksomhet. Fordyp deg i levemåten som lokalbefolkningen har hatt i lang tid.

Madeira
Madeira, fascinerende historie og landskap
Madeira ligger midt i Atlanterhavet, ca. 500 km vest for den afrikanske kysten. Øyene har en mengde severdigheter, fra fascinerende historie og kultur til et fantastisk landskap som endres for hvert besøk. På grunn av øyenes geografiske beliggenhet og fjellandskapet har Madeira et overraskende mildt klima året rundt, mellom 19-25 grader. Sammen med en behagelig badetemperatur hele året så har Madeira et perfekt klima for å oppnå en total følelse av velbehag. Det som gjør Madeira så uimotståelig er kombinasjonen av subtropiske skoger og levende hager som dekker store deler av øya, sammen med et glitrende og ikke-forurenset blått vann som omgir kysten. Et av de mest spennende innslagene på madeira er det store nettverket av "open-air" vannkanaler som dekker øya, og transporterer vann fra fjellene til plantasjene i dalene. Kjent som "levadan" dekker disse vanningskanalene over 1500 km av Madeira og passerer gjennom fantastiske landskap, fosser og skjulte deler av øya, som Laurissilvaskogen - definert som Verdensarv av UNESCO. Sportsaktiviteter på Madeira har også lokket mange besøkende som søker seg hit for å utføre sin favorittsport på land, på sjøen eller i luften. Prøv deg på golf, sportsfiske, dykking, surfing, vindsurfing, kano, klatring, vandring, mountainbike, glidefly, orientering og mye mye mer.

Øya Porto Santo ligger 40 kilometer nord-øst for Madeira, og har en rekke helsemessige egenskaper. En strekning med hvite sandstrender og blått varmt vann gjør at du forfrisker både kropp og sinn.