Holland

NEDERLAND – MER POPULÆRT EN NOEN GANG

Bli med oss til Europas mest kompakte land. I høst syder de nederlandske byene av aktiviteter og spennende arrangementer. Uteserveringene er åpne året rundt, og siden avstandene er korte i Nederland, kan du oppleve flere byer i løpet av en helg.

Amsterdam er en sydende, kreativ metropol, hvor alt foregår i et rolig tempo. For overraskende shopping og arkitektur er det Rotterdam man bør reise til akkurat nå, i Utrecht er det kanaler og kultur som gjelder, og hvis du er ute etter litt stil, bør du reise til Haag – den kongelige byen ved havet!

29. juli 2015 var det nøyaktig 125 år siden Vincent van Gogh (1853–1890) døde. I hele 2015 holdes det utstillinger og arrangementer i hele Nederland med temaet »125 år med inspirasjon«

 • Amsterdam

  Amsterdams fortreffelighet handler om kombinasjonen av historisk 1600-tallsmiljø og moderne metropol som sammen skaper en trivelig og avslappet atmosfære. De koselige husene og intime gatene, kanalene og torgene gjør byen til en unik opplevelse for besøkerne. Amsterdam har i tillegg flere museer og severdigheter per kvadratkilometer enn noen annen europeisk hovedstad, med Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Franks Hus og Heineken-fabrikken. Du har ingen grunn til å holde deg hjemme i høst.

  Bestill fly til Amsterdam » Bestill fly + hotell til Amsterdam »

 • Haag

  Selv om Amsterdam er landets hovedstad er Haag Nederlands politiske sentrum. Her finner du parlamentet og her bor kongefamilien. Byen er kjent for å være glamorøs, med Nederlands mest eksklusive shopping og utsikt over Nordsjøen. Haag er også Nederlands vindu mot øst, med sitt eget Chinatown og Europas beste indonesiske restauranter. Gemeentemuseum byr på kunst og på Madurodam kan du se store deler av landet oppbygd i miniatyr.

  Bestill fly til Haag » Bestill fly + hotell til Haag »

 • Utrecht

  Utrecht er en oversiktlig by som har spilt en viktig rolle i Nederlands historie. De lave kanalplatåene på vannivå gjør at restaurantbesøkene føles ekstra intime. Utrecht er bygd opp rundt kirketårnet, som er synlig uansett hvor du befinner i byen. Dermed er det ingen fare for å gå sg vill i den koselige, bilfrie bykjernen. I byen finner du det originale huset til det internasjonale designikonet Rietveld og Miffy-skaperen Dick Bruna har sitt eget museum.

  Bestill fly til Utrecht » Bestill fly + hotell til Utrecht »

 • Rotterdam

  Er du klar for mindre tradisjon og mer innovasjon? Rotterdam er kjent som Nederlands eksperimentverksted for arkitekter, og har flere kjente landemerker: Kop van Zuid, Erasmusbroen, Van Nelle-fabrikken og kubehusene, for å nevne noen. Byens skyline er stadig i forandring. Gå ikke glipp av kunstmuseene Boijmans van Beuningen og Kunsthal, Nederlands Architectuurinstituut eller det spennende sjøhistoriske museet. Rotterdam kan også by på trendy og inspirerende shopping.

  Bestill fly til Rotterdam » Bestill fly + hotell til Rotterdam »