Holland

Nederland– mer populært enn noensinne

Bli med oss til Europas mest kompakte land. I vår syder de nederlandske byene av aktiviteter og spennende arrangementer. Uteserveringene er åpne året rundt, og siden avstandene er korte i Nederland, kan du oppleve flere byer i løpet av en helg.

Amsterdam er en sydende, kreativ metropol, hvor alt foregår i et rolig tempo. For overraskende shopping og arkitektur er det Rotterdam man bør reise til akkurat nå, i Utrecht er det kanaler og kultur som gjelder, og hvis du er ute etter litt stil, bør du reise til Haag – den kongelige byen ved havet!

2016 – Jheronimus Bosch 500 år!

For 500 år siden døde Hieronymus Bosch (ca 1450–1516), den mest berømte nederlandske middelalderkunstneren. Utallige utstillinger og aktiviteter organiseres i og rundt hans fødeby 's-Hertogenbosch, også kjent som Den Bosch, for å hedre den fantasifulle "djevelske kunstneren". Høydepunktene inkluderer den største Hieronymus Bosch-utstillingen noensinne på Het Noordbrabants-museet.

 • Amsterdam

  Amsterdams tiltrekningskraft ligger i kombinasjonen av historisk 1600-tallsatmosfære og mentaliteten i en moderne metropol, som til sammen skaper en trivelig følelse og et avslappet miljø. De små bygningene og intime gatene, kanalene og torgene skaper en atmosfære som de besøkende oppfatter som unik. Amsterdam har dessuten flere museer og severdigheter per kvadratkilometer enn noen annen europeisk hovedstad, med bl.a. Rijksmuseum, Van Gogh-museet, Anne Franks hus og Heineken-fabrikken. Det er altså ingen grunn til å bli hjemme i høst.

  Bestill fly til Amsterdam » Bestill fly og hotell til Amsterdam »

 • Haag

  Amsterdam er kanskje landets hovedstad, men Haag er Nederlands politiske sentrum. Her finner du parlamentet, og her bor også kongefamilien. Byen er kjent for sin prakt, med Nederlands koseligste shopping og utsikt over Nordsjøen. Haag er også Nederlands vindu mot øst, med sitt eget Chinatown og Europas beste indonesiske restauranter. Gemeentemuseum byr på kunst, og på Madurodam ser du store deler av landet i miniatyrformat.

  Bestill fly til Haag » Bestill fly og hotell til Haag »

 • Utrecht

  Utrecht er en velfungerende by som har spilt en viktig rolle i Nederlands historie. De lave kanalplatåene på vannivå gjør restaurantbesøkene her spesielt intime. Byen ble bygget rundt kirketårnet, som man ser fra hele byen. Derfor er det ingen fare for å gå seg vill i byens koselige og bilfrie sentrum. I Utrecht finner du det internasjonale designikonet Rietvelds spesielle hus, og Miffy-skaperen Dick Bruna har sitt eget museum.

  Bestill fly til Utrecht » Bestill fly og hotell til Utrecht »

 • Rotterdam

  Har du lyst på mindre tradisjon og mer innovasjon? I Rotterdam har nederlandske arkitekter fått eksperimentere fritt, og byen har flere velkjente landemerker: Kop van Zuid, Erasmusbroen, Van Nelle-fabrikken og kubehusene, for å nevne noen. Byens skyline er hele tiden i forandring. Ikke gå glipp av kunstmuseene Boijmans van Beuningen og Kunsthal, Nederlands Architectuurinstituut eller det spennende Sjøhistoriske museet. Rotterdam byr også på trendy og inspirerende shopping.

  Bestill fly til Rotterdam » Bestill fly og hotell til Rotterdam »