Holland

Nederland– mer populært enn noensinne

Kom og bli med til Europas mest kompakte land - som også har flest museer per innbygger. Det finnes med andre ord noe for enhver smak, selv om du ikke liker Van Gogh eller Rembrandt. I høst sprudler de nederlandske byene av aktivitet og spennende arrangementer. Uteserveringene er åpne året rundt, og siden avstandene er korte kan du oppleve flere byer i løpet av én helg.

Amsterdam er en metropol som oser av kreativitet, og alt foregår i et behagelig tempo. Hvis du vil oppleve spennende shopping og arkitektur er det Rotterdam som er hetest akkurat nå, og i Utrecht er det kanalene og kulturen som dominerer. Lengter du etter noe ekstra stilfullt anbefaler vi Haag, den kongelige byen ved havet!

Hartelijk welcom in Nederland!


 • Amsterdam

  Amsterdams tiltrekningskraft ligger i kombinasjonen av historisk 1600-tallsatmosfære og mentaliteten i en moderne metropol, som til sammen skaper en trivelig følelse og et avslappet miljø. De små bygningene og intime gatene, kanalene og torgene skaper en atmosfære som de besøkende oppfatter som unik. Amsterdam har dessuten flere museer og severdigheter per kvadratkilometer enn noen annen europeisk hovedstad, med bl.a. Rijksmuseum, Van Gogh-museet, Anne Franks hus og Heineken-fabrikken. Det er altså ingen grunn til å bli hjemme i høst.

  Bestill fly til Amsterdam » Bestill fly og hotell til Amsterdam »

 • Haag

  Amsterdam er kanskje landets hovedstad, men Haag er Nederlands politiske sentrum. Her finner du parlamentet, og her bor også kongefamilien. Byen er kjent for sin prakt, med Nederlands koseligste shopping og utsikt over Nordsjøen. Haag er også Nederlands vindu mot øst, med sitt eget Chinatown og Europas beste indonesiske restauranter. Gemeentemuseum byr på kunst, og på Madurodam ser du store deler av landet i miniatyrformat.

  Bestill fly til Haag » Bestill fly og hotell til Haag »

 • Utrecht

  Utrecht er en velfungerende by som har spilt en viktig rolle i Nederlands historie. De lave kanalplatåene på vannivå gjør restaurantbesøkene her spesielt intime. Byen ble bygget rundt kirketårnet, som man ser fra hele byen. Derfor er det ingen fare for å gå seg vill i byens koselige og bilfrie sentrum. I Utrecht finner du det internasjonale designikonet Rietvelds spesielle hus, og Miffy-skaperen Dick Bruna har sitt eget museum.

  Bestill fly til Utrecht » Bestill fly og hotell til Utrecht »

 • Rotterdam

  Har du lyst på mindre tradisjon og mer innovasjon? I Rotterdam har nederlandske arkitekter fått eksperimentere fritt, og byen har flere velkjente landemerker: Kop van Zuid, Erasmusbroen, Van Nelle-fabrikken og kubehusene, for å nevne noen. Byens skyline er hele tiden i forandring. Ikke gå glipp av kunstmuseene Boijmans van Beuningen og Kunsthal, Nederlands Architectuurinstituut eller det spennende Sjøhistoriske museet. Rotterdam byr også på trendy og inspirerende shopping.

  Bestill fly til Rotterdam » Bestill fly og hotell til Rotterdam »