Discover Ireland

Discover Ireland

Lyst på en storbyferie?

Opplev to byer i ett besøk. Opplev spenningen av Dublin og Belfast.

Storbyferier i Irland har aldri vært så tiltalende som nå, med fantastiske priser for både hotellopphold og restauranter.

Dublin er en pulserende by med festivaler året rundt. Byen er utpekt av UNESCO som litteraturby, og kan i tillegg by på Irlands beste handlegater, samt et fantastisk utvalg av puber. Belfast ligger bare to timer unna med bil eller tog og oser av storbyers pulserende liv og røre samt en musikkscene i verdensklasse.Høsten er festivalsesong for både Dublin og Belfast, så dette er virkelig tiden å reise på...

Les mer her »

Ireland Tourism

Vikinghistorie og høstfestivaler i Dublin.

Det må ha vært den vakre beliggenheten mellom fjell og hav som fristet vikingene til å bygge byen Dublin! I dag ønsker vi med glede alle vikinger og nordmenn velkomne til Dublin! Du får høre alt om kampene som utspilte seg her ved å delta på den morsomme Viking Splash Tour.

Hvis du vil gå i dybden av Skandinavia og Irlands delte historie bør du ta en tur til Dublinia Museum, hvor besøkende blir tatt med tilbake til livet i byen under vikingtiden.

Les mer her »

Etter å ha brukt dagen på å utforske byens vikinghistorie, hvorfor ikke suge til seg den tradisjonelle irske musikken i Dublins verdenskjente og koselige puber? Siden høsten er festivalsesong i Dublin vil du garantert oppleve ekstra liv i gatene på denne tiden. Høsten gir deg den perfekte muligheten til å oppleve denne levende kulturbyen, med festivaler og arrangementer som feirer alt fra kunst, arkitektur, musikk og film til mat, Guinness og øl, mote, sport, teater og litteratur. Gå ikke glipp av den verdenskjente Dublin Theatre Festival og den nifse Bram Stoker Festival i slutten av oktober!

Les mer her »

Belfast - Fine dining og festivaler i Titanics fødeby.

Belfast er en kompakt by og gjør det dermed enkelt for deg å spise på moderne og innovasjonsrike restauranter, besøke museer i verdensklasse og samtidig få tid til en spasertur i Divis-fjellet – alt på én og samme dag! Dessuten ligger Dublin flyplass kun to times kjøretur unna, slik at ferien din kan starte idet du lander!

Les mer her »

Det er ene og alene i Belfast at du kan utforske den historiske opprinnelsen til Titanic, lære om lidenskapen og stoltheten til menneskene som designet og bygde skipet, og gjenoppleve spenningen i Titanics tiår da byen opplevde sin storhetstid. Bli med på verdens største Titanic-opplevelse for tilreisende, Titanic Belfast. Her kan du gjenoppleve historien til Titanic på en ny og fantastisk måte.

Les mer her »

Et annet viktig høydepunkt i pulserende Belfast er festivalene. Belfasts rike kunst og kultur skinner gjennom og utmerker seg når det kommer til å lage et realt show, om det være seg internasjonal film, dans eller litteratur. Hvorfor ikke delta på The Ulster Bank Belfast Festival at Queens i oktober? Da vil det beste av musikk, drama, teater, forelesninger, filmer, dans og komedie ankomme Belfast. Matentusiaster vil få vann i munnen når Belfast Restaurant Week byr på en smakebit av Belfasts anerkjente lokalmat. Her tilbys matomvisninger, forelesninger, smaksprøver, pop-up restauranter og mye, mye mer.

Les mer her »

Kulturbyen Limerick

Limerick er en levende og historisk by som byr nysgjerrige turister på mange overraskelser - fra den 800 år gamle King John’s Castle til Frank McCourt Museum, som hyller arbeidet til byens berømte vinner av Pulitzerprisen.

I hele 2014 feirer Limerick at den er Irlands aller første City of Culture med et variert program bestående av ulike kulturuttrykk. I tre dager og netter fra 5. til 7. september vil byen bli forvandlet når en massiv gigant vandrer gjennom gatene i form av en teatersensasjon i verdensklasse, Royal de Luxe, som vil trollbinde publikum med 72 timer gratis underholdning og en følelse av undring som man vanligvis finner innen fiksjonens verden.

Game of Thrones

Nord-Irland er landet fylt med myter, sagn og et landskap så fantastisk at det er blitt location for en av de mest populære TV-seriene: HBOs Game of Thrones.

Opptakene til sesong 1-4 av den episke fantasy-serien til HBO foregikk i Titanic Studios i Belfast og på flere ulike steder i Nord-Irland. Noen av de mest spektakulære innendørsscenene i fjernsynets historie er blitt bygget til TV-serien inne i "Paint Hall" i Belfast, verdens største studio.

Kom rett inn i hjertet til de syv kongerikene med denne tredagers Game of Thrones-reiseruten

Irlands Wild Atlantic Way - En oppdagelsesreise

Opplev en av de villeste, mest fortryllende og kulturelt rike kystturtraseene i verden. Uansett hvor du reiser langs Wild Atlantic Way finner du magi, eventyr, historie og skjønnhet i overflod.

Reis fra Mayo til Clare, opplev de fantastiske Killary Harbour, Derrigimlagh Bog og Cliffs of Moher eller reis fra Clare til Kerry og få med deg Loop Head, The Incredible Blaskets View og Skelligs Viewpoint.

Hvorfor ikke dra på oppdagelsesreise?