Kajak Roslagens skjærgård

Programforslag Roslagens Skärgård

Dag 1

Vi transporteres med båt til Rävsten som er en øy med vakker skjærgårdsbeliggenhet sør-øst for Gräsö i Ålands hav med fyrtårnene Understen og Grundkallen. Vi tar oss videre til Rävsten med transportbåt fra nærmeste brygge, eller hvorfor ikke ta båt hele veien fra Stockholm med innlagte møter ombord? Det tar ca. 3 timer.

Vel fremme møtes vi av en enestående natur med høye klipper, varme bukter og fine strender. Her bryter vi hverdagsrutinene og bor i koselige små hytter uten vann og avløp. Hver hytte har egen utedo, og dusj finnes i nærheten. Dette er stedet for deg som vil hente nye krefter. Det vakre og urørte miljøet skaper rom og inspirasjon for ensomme overnattinger, og har selvfølgelig også samme stimulerende effekt på grupper.

Vi gjør oss kjent med hyttene for så å nyte lunch i det grønne gresset. Tid for egne møter og gjennomganger. Avbrudd på ettermiddagen for en kajakktur ut i den utrolig vakre naturen rundt øya. Her finnes det både havørn og sel. Vi har pakket nybakte boller og kaffe som serveres på turen. Vi kan selvfølgelig ordne andre aktiviteter, set etter programforslaget. Før middagen kan dere ta plass i den godt fyrte badstuen med kalde øl og snacks. Vår kokk har forberedt en god treretters middag som dere kan nyte i samlingssalen. Kokken står for måltidene gjennom hele reisen. Våre kokker har erfaring fra restauranter rundt om i verden, flere av disse nevnt i Michelin Guiden. Maten er garantert av første klasse!

Dag 2

Frokostbuffét. Tid for egne møter i samlingslokalet. Aktiviteter i henhold til aktivitetslisten. Lunch blir spist ute under aktivitetene.

På kvelden samles vi i kjøkkenet, her har vår kokk forberedt en mengde lokalt produserte økologiske råvarer. Nå skal gruppen i fellesskap, med hjelp fra en kokk med meritter fra Michelin Guiden , få skape kveldens treretters middag. Middagen nyter vi senere sammen mens solen går ned over horisonten.

Dag 3

Frokostbuffét serveres utendørs ved samlingshuset. Ved bryggen venter båtene som skal bringe oss ut i skjærgården for å fiske. Vårt mål er å fange noen av områdets havørret eller gjedder. Lunchen har vi med oss i piknik-kurver, den serveres utendørs i løpet av dagen. Det finnes også tid for å fortsette møter. Returtransport mot Stockholm i egen buss eller med RIB Båter.

Aktivitetsmuligheter

Området rundt Rävsten tilbyr gode aktivitetsmuligheter. Her følger noen eksempler på hva vi kan gjøre i området.

Padling med havkajakk

Teknikken er enkel å lære, og etter en kort introduksjon er dere klar til å sette avgårde. Med erfaren leder padler vi oss ut blant øyer, skjær og smale passasjer. Vi gir oss ut mot de ytteste øyene med kun hav og horisont foran kajakken.

Seiling

I America´s Cup-båten seiler vi ut i den vakre skjærgården. Vi forenes med naturen og mestrer vinden for å ta oss frem over det blå vannet. En seiltur gjennom Stockholms skjærgård i en stor 12'er er noe man ikke glemmer.

Selsafari

Skjærgårdens selbestand har vokst seg sterk. Det finnes tusenvis av dyr, og i løpet av turen håper - og forventer - vi å se flere seler, men kanskje også havørner som hekker i området. En erfaren guide forteller om både sel, natur og havørn.

Fiske

Vi ger oss ut till havs i flere skjærgårdsjeeper. Her finnes det gode muligheter for å få både havørret og storgjedde på kroken. I løpet av fisketuren har vi med piknik. Måltidet som serveres har hentet inspirasjon fra hav og skjærgård. Det dukes opp med alle mulige lekre retter. Hva sies om fersk skjærgårdsfisk, røkt flyndre, ferske jordbær, nypoteter m.m. Aktiviteten kan legges opp som halv- eller heldags arrangement.

Mountainbike

Sykkeltur på små stier og grusveier. Vi sykler på våre helt nye Giant 24-girs mountanbikes av siste modell. Fantastisk mye morro og mengder av vakker natur på denne turen.