Dubai

Dubai, et moderne arabisk land som med stolthet viser frem sin store kulturarv samtidig med det imponerende nye og moderne. Et lite land med så mye å tilby, en fest for alle sansene. Opplev solnedgangen i ørkenen, stå på ski innendørs, handle genuint håndtverk eller hvorfor ikke kjøpe noe av det siste fra de store moteskaperne, nyt verdens beste kjøkken, selile med en tradisjonell dhow eller oppleve jeepsafari i de enorme sanddynene.

Vi kan arrangere deres neste reise til Dubai, enten dere skal reise hit med kunder eller avholde neste kick-off eller konferanse. Vi setter sammen et opplegg som er tilpasset til deres ønsker og behov. Vi sørger for at dere får de beste mulighetene til å fokusere på det som er viktig for dere og at deres medarbeidere og kunder kommer hjem med en reiseopplevelse som skaper inspirasjon og motivasjon for nye tanker og idéer til organisasjonen.

Programforslag

Dag 1

Etter en sen ankomst på kvelden til Dubai venter deres representant som tar dere gjennom passkontrollen og ordner med visum. Deretter med privat transfer til hotellet for innsjekk.

I Dubai kan dere bo på et luksuriøst resort med alle tenkelige fasiliteter like ved havet med krittvit strand, eller kanskje dere heller vil bo mer sentralt i Dubai city. Alle hotell holder en høy standard og de fleste kjente hotellkjeder og resort finnes representert her.

Dag 2

Etter en fantastisk frokostbuffé starter vi dagen med en halvdags sightseeing av Dubai. I løpet av turen viser Dubai frem sine storslåtte landemerker, som det syvstjerners hotellet Burj Al Arab og Emirates Towers. Vi kommer til å se den kunstige øya The Palm, og vi kjører langs den kjente veien Sheikh Zayed road der skyskraperne står på rekke og rad, som for eksempel Burj Dubai, verdens høyeste bygning. Vi ser palassene Sheikhs og Zabeel Palace, som er residensen til His Royal Highness Sheikh Mohamed Bin Rashid Al Maktoum, Dubais president. Når vi nærmer oss det gamle Dubai blir det et stopp ved Dubai Creek, og ved Dubai Museum hvor man kan lære seg en del av Dubais historie. Deretter blir det en kort tur med en tradisjonell Abra – en arabisk vanntaxi – som tar dere fra den ene siden til den andre av bukten. På den andre siden besøker dere de livlige basarene med krydder, tekstiler samt den kjente guld –souken–.

Etter en intens halvdag foreslår vi en lunch i Bastakiyaområdet på en lokal restaurant. Ettermiddagen er fri til egne aktiviteter. Bortsett fra sol og bad kan vi foreslå en ettermiddag i spektakulære Ski Dubai for en skitur med kombinert shopping i Emirates Mall, et av de største kjøpesentrene i Mellomøsten.

For den som er glad i golf foreslår vi en ettermiddag på golfbanen. Emirates Golf Club, Majlis og Wadi, 36 + 9 hull. En av Dubais beste golfbaner. Hcp 28 herrer og 36 for damer. For den mindre erfarne golfspilleren anbefales Wadi. The Montgomerie, kanskje ikke den mest utfordrene banen, men absolutt hyggelig å spille på. 18 hull - ingen hcp grense. Jebel Ali Golf Course med 9 hull som gjerne spilles 2 ganger. En bane med mye vann og mange muligheter. Hcp 28 for herrer og 36 for damer. Lunch anbefales på deres fantastiske restaurant.

Til kvelden blir dere hentet på hotellet for et Dhow-cruise med en herlig middagsbuffé.

Dag 3

Etter frokost en halvdag til egne aktiviteter eller møter som avsluttes med en lunch på hotellet. Resten av dagen og kvelden blir det en jeep-safari i ørkenen med middag i en beduinleir. Dere reiser i jeep, og hver jeep har egen sjåfør som er spesialutdannet for å kunne kjøre i sanddynene. Før dere kommer ut i de største sanddynene tapper de ut en del av luften i dekkene for at hjulene skal få bedre feste i den løse sanden.

Her blir det nå cirka 1 times rally og berg og dalbane i sanddynene, og turen avsluttes ved en beduinleir. Det blir også stopp for å beskue den fantastisk solnedgangen i ørkenen. I beduinleiren venter en BBQ og på arabisk måte sitter dere på de ekte teppene i sanden og spiser en utsøkt middag. Magedans, hennamaling, vannpipe, arabisk kaffe og lokale søtsaker og oppkledning i tradisjonelle arabiske klær er noen av kveldens innslag i beduinleiren. På kvelden blir det transport tilbake til hotellet.

Dag 4

Etter frokost hentes dere ved hotellet for en heldagstur til Abu Dhabi. Den ultramoderne hovedstaden i de Forente Arabiske Emirater. De atmosfæriske bakgatene maler et annerledes bilde av Abu Dhabi enn førsteinntrykket. Byen er en spennende blanding mellom tradisjon og fremtid. Abu Dhabi som kan spore sin rike historie tilbake til rundt 3000 f.Kr. har fortsatt en mer utpreget arabisk stemning enn det mer glamorøse Dubai. Abu Dhabi er den største av de 7 emiratene og ligger 170 km sørvest for Dubai. Dere besøker blant annet oljeutstillingen som gir en presentasjon av Abu Dhabi og utviklingen av byen, Al Husa Fort, Al Husn Palace, samt byen forøvrig.

Dag 5

Tid for egne aktiviteter innen avreise til flyplassen.