Billige fly Oseania

Oseania, verdens minste verdensdel består av Australia, New Zealand samt øyregionenene Melanesia (inkludert Ny-Guinea), Mikronesia og Polynesia i Stillehavet.

Det mest dominerende landet i Oseania er Australia. Landet "down-under". I alle falll om man utgår fra vårt synspunkt. Men verden er langt ifra opp ned når man kommer til dette intressante verdensdelet. Noe som umiddelbart slår en er hvor stort dette verdensdelet er, men samtidig hvor liten del av det som egentlig er rikt befolket.

Anledningen til dette er selvfølgelig at store deler er så godt som ren ørken. Her finnes urbefolkningen, Aboriginerne siden urfolkets tider. Over dem ruver mektige og symbolske Ayers Rock, en nesten utenomjordisk klippe midt i den flate ørkenen.

En annen ting som de fleste øyeblikkelig merker er den australske avslappede livsholdningen. Man er "mate" med de fleste, det vil si at alle er venner med hverandre. Nåja, nesten ihvertfall.

Australia byr på en mengde intressante steder for en besøkende. Her finnes et uhyre spennende dyreliv. Fra de nordlige delers tropiske klima med krokodiller som dyrenes hersker, til de mellomste og sørlige delers kenguruer og koalabjørner - de små søte søvnige treklemmende som tygger på sine eukalyptusblad. Ikke engang en skogsbrann gjør at de gir fra seg sine trær.

Naturopplevelser i verdensklasse finnes i form av "the great barrier reef" som består av koraller i en kaskade av farger og former over et enormt område. Har man ikke dykket i disse farvann så har man ikke dykket i det hele tatt mener mange. I sør viser Tasmania, en stor øy sør for Australia, frem en stor naturrikdom.

Intressante steder å besøke er naturligvis Sydne, den største byen. Den berømte silhuetten av Sydneys operahus kjenner de fleste til. Vann omrringer byen overalt og den anses ha en av de vakreste beliggenhetene i verden.

For den som liker sol og badeferie finnes neste utallige muligheter. Hele strekningen fra Sydney og flere titalls mil nordover består av den ene stranden finere enn den andre. Australia er definitivt verd en reise.

Bestill din Australiareise hos Travellink!