Billige fly Korsika

Det er ikke uten grunn at franskmennene kaller Korsika Ile de Beauté, den vakre øya, eller at Napoleon Bonaparte en gang skal ha ytret at ?alt på Korsika er bedre og vakrere enn noen andre steder?. For Korsika, som har 260 000 innbyggere, er antakelig Middelhavets vakreste øy. En million turister årlig kan ikke ta feil. Den dramatiske og skiftende naturen gjør at man aldri venner seg til Korsika. Badeviker og fantastiske klippeformasjoner som stuper rett ned i havet på vestkysten, fjellkjeder hvor snøen kan ligge på toppene til langt ut i juni i innlandet og sandstrender som strekker seg over 500 kilometer fra nord til sør på østkysten. Korsika har noe for alle.

Høydeforskjellen medfører at klimaet er varierende. Ved kysten er det mildt om vinteren med en middeltemperatur rundt 14 grader. Om sommeren stiger kvikksølvet til mellom 20 og 28 grader.
De to største byene er Ajaccio og Bastia. I Bastia, hvor ødeleggelsen var stor under annen verdenskrig, leder alle gater til havna. Så det er der du havner uansett om du spaserer på de nye brede boulevardene (Boulevard Auguste Gaudin og Boulevard Paoli) eller i smågatene i gamlebyen. I Ajaccio kan du besøke huset hvor familien Bonaparte bodde, og se inn i rommet hvor Napoleon så dagens lys for første gang. At Napoleon ble født i Ajaccio, kan man for øvrig ikke unngå å legge merke til ? gater bærer hans navn, han har eget museum, Musée Napoleon, og det står en statue av ham i sentrum. Foruten Napoleon preges byen av snøhvite sandstrender, biler og massevis av turister.

Gå ikke glipp av Bonifacio på sørspissen av øya hvor det er litt roligere. Den lille byen er noe utenom det vanlige der den ligger på kalksteinsklippene 100 meter over havet. Det finnes en hovedgate som er noenlunde rett, ellers er byen et virvar av smågater hvor solen aldri finner veien. For å komme til den eldste bydelen, la haute ville, må du klatre oppover bratte trapper og gå over en vindebro.

Korsika er et eldorado for den som er interessert i dykking. Vannet er utrolig klart. Livet under vann er rikt og variert. Har du flaks, får du se delfin og hval. Det blir dypt fort, og det ligger en hel del interessante vrak som det er forholdsvis lett å komme til langs kysten. Anbefalte steder for dykkere er Ajaccio, Bonifacio, Porto og Port Vecchio.